Océ Colorwave 700

ColorWave 700

De Océ ColorWave 700 is een zeer snelle rolgevoede all-round pers (212 A1’s per uur), waarop drukwerk wordt geproduceerd dat onmiddellijk droog en watervast is. De rolbreedte is 1.067 mm.

De pers is ontworpen om goedkoop drukwerk te produceren voor kort gebruik voor sectoren zoals retail, hotels en restaurants, onderwijs en overheid.

Deze druktechniek  is bijzonder milieuvriendelijk. Zo komt er onder meer geen stof, ozon of geur vrij. De druk-media moeten ook niet worden gecoat en de toner komt bij recyclage zeer goed los van het papier.

Het drukproces maakt gebruik van Océ’s eigen CrystalPoint Technology. Dat is een hybride druktechniek waarbij sterke eigenschappen van electrofotografie (toner-gebaseerd) en inkjet systemen worden gecombineerd. Océ toner-parels worden zo gesmolten tot een toner-gel. Die wordt op het medium gespoten en kleeft nauwkeurig op de plaats waar hij is aangebracht met zeer scherpe lijnen en teksten tot gevolg. De toner-parels bevatten ook een kristallisatie-component die de lengte van de gel-fase controleert na het spuiten en die ervoor zorgt dat de toner slechts hard wordt van zodra er een goede hechting is op het drukmedium. Dat hele proces duurt slechts enkele seconden zodat prints vrijwillig onmiddellijk droog en klaar voor gebruik zijn.

 

Technische Gegevens

Technologie: Océ CrystalPoint Technology  

Resolutie: 1200 x 2400 dpi

Droging: lucht

Aantal kleuren: 6 kleuren (cyaan, magenta, geel, mat zwart, fotozwart, lichtgrijs)

Drukbreedte: 1. 067mm

Snelheid: tot 106m2 per uur

Maximale papierdikte: 430g/m2 afhankelijk van materiaaltype

Toevoer: rol