DIGITAAL DRUKKEN IN VERGELIJKING MET TRADITIONELE DRUKTECHNIEKEN

 

Tegenover traditionele druktechnieken zoals zeefdruk en offset is digitaal drukken algemeen milieuvriendelijker:

- het drukprocédé op zichzelf is merkelijk milieuvriendelijker; er is ook geen milieuvergunning nodig

- doordat de opstartkost bij digitaal drukken lager is wordt slechts het aantal prints geproduceerd dat effectief nodig is (Print On Demand); bij traditionele druktechnieken bestaat door de hoge opstartkosten de neiging om meer dan waarschijnlijk nodig te produceren.

 

Electrofotografie versus inkjet:

 

- Electrofotografie met vaste toners zoals op de Xeikon en Canon persen die bij Triakon worden gebruikt leidt tot zeer goed recycleerbaar papier (de toners komen zeer goed los van het papier). Bovendien zijn deze toners veilig voor voedsel.

- bij inkjet (voor het bedrukken van grote formaten en harde materialen) wordt bij Triakon gebruikt gemaakt van water- en latex gebaseerde en UV inkten die milieuvriendelijk zijn. Van de minder milieuvriendelijke solvent inkten wordt geen gebruik gemaakt. 

 

 

Vraag naar onze FSC®  gecertificeerde producten

FSCFSC® is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Het FSC® label garandeert de duurzame oorsprong omdat niet enkel het bos van oorsprong wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument. Als eindklant krijgt u de garantie: dit product is afkomstig uit een goed beheerd, FSC® gecertificeerd bos.

De meeste inkten die we bij Triakon gebruiken zijn milieuvriendelijk en we proberen ons papieraanbod zoveel mogelijk FSC® gecertificeerd te krijgen van onze leveranciers. Van nature hebben gerecycleerde papieren een ontraceerbare fractie papierpulp. Dit noemt dan ook FSC® Mix credit.

Alle informatie hieromtrent is te vinden op de website van FSC®.

COC-nr Triakon: SCS-COC-005219-CG