Esko Kongsberg Snijtafels

De Esko Kongsberg snijtafels behoren tot de meest veelzijdige digitale afwerkingstoestellen op de markt. Ze ondersteunen een brede waaier van snijtoepassingen, of het 2D of 3D, verpakking, signage of displays betreft.

Kongsberg I-XL24 (1500)

Kongsberg I-XP (2200)

Kongsberg C-64 (3020)

kongsberg


Nieuwe snijmachine

Drukwerk op grotere formaten genereren is één zaak, de vellen of rollen daarna versnijden tot het gewenste formaat een andere. Daarvoor hebben we bij Triakon onder meer twee ESKO contoursnijplotters die vel per vel uitsnijden en ook een in-lijn snijmodule op onze Xeikon rolgevoede persen. De goedkoopste manier van snijden is natuurlijk een klassieke snijmachine waarmee je een stapel vellen kan versnijden. Hier waren we tot hiertoe beperkt tot een breedte van 92 cm.

Ter aanvulling installeren we deze zomer ook een groot-formaat snijmachine van Schneider Senator met een werkbreedte van 137 cm. Deze snijsystemen werken hydraulisch waarbij het mes van onderen naar de te snijden stapel worden geleid met gelijkmatige kracht, hoge precisie en hoge snelheid. Deze machine voldoet aan de hoogste veiligheidsvereisten. Dat maakt dat affiches van onder meer het type A0 niet meer stuk per stuk op een contoursnijplotter moeten worden uitgesneden maar dat dat met stapel vellen samen kan gebeuren.